Bon Coeur – nya tillskottet på Lövsta

Lövsta stuteri har just fått ett nytt tillskott – snackishingsten Bon Coeur – som därmed kommer finnas tillgänglig för svenska stoägare resten av seminsäsongen 2018.

Lövsta låter hälsa att Bon Coeur bidrar till svensk avel med sin mycket moderna typ, tre riktigt goda gångarter och en fantastisk mekanik kombinerad med suverän ridbarhet. Förhoppningarna är också att han ska bli en framtida mästerskapshäst.

Sexårige Bon Coeur tilldelades 2017 utmärkelsen Weltmeyer-Prize från Hannoveranarförbundet för sitt magnifika år i sporten. Bon Coeur har övertygat redan från start. Han vann sitt 30-dagarstest i Schlieckau, i ett mycket starkt startfält, med totalpoängen 9,1 i gångarter. Maxpoängen 10,0 erhöll han ett flertal gånger.

Som tre- och fyraåring var han vice-Bundeschampion i Warendorf och champion i Hannover som fyraåring.
– Bon Coeur har enorm potential, både i aveln och som tävlingshäst, och jag fastnade framför allt för hans oerhörda ridbarhet och härliga mekanik. Det ska bli väldigt spännande att få utbilda och utveckla en sådan talang, säger Tinne Vilhelmson Silfvén.

Fadern Benetton Dream FRH 1301 är eftertraktad som fadershingst, flera av dom mest namnkunniga ryttarna i sporten har en avkomma. Även avkommorna till Bon Coeur har väckt stor uppmärksamhet hos flera av dom tongivande inom dressyrsporten. Fölen har varit populära vid fölauktionerna och spås en mycket lovande framtid.
– Vi ser fram emot att kunna erbjuda Bon Coeur till våra kunder och vi tror att han kommer att passa många svenska ston med sin moderna typ och fina ridbarhet. Dessutom är det roligt att vi då har både en son och en sonson efter vår Benetton Dream i programmet, men med olika möderne så att dom kommer att komplettera varandra, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Seminstation.

Bon Coeur är fri från WFFS. Under resten av seminsäsongen 2018 kommer Bon Coeur att stå stationerad på Lövsta Seminstation och färsk semin finns tillgängligt både på plats och kan skickas. Seminbeställningar tas emot från och med 18 juni.
För mer information, kontakta: Malin Cohlin, tel: 0760-12 11 12  e-mail: semin@lovstastuteri.com

Foto » Kiki Beelitz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.