Boken alla hästar väntat på!

“Partnerskap – Bli din hästs bästa vän” heter hästpsykologen Mikkel Osters nya bok som släpps i dagarna. Boken är ett led i Mikkels starka kall och vilja att verka för en högre standard på svensk hästhållning och utbildning.

– Jag vill att den grundläggande utbildningen som alla barn, ungdomar och nya hästentusiaster får på landets ridskolor, ska förbättras. Jag vet efter många års observationer att dom flesta relationer mellan hästar och människor bygger på att människan dikterar villkoren, på ett sätt som gör det omöjligt att uppnå ett sant partnerskap, säger Mikkel som förutom sin titel är en uppskattad mentor för många hästmänniskor i Sverige.

Han menar att det runt om i landet finns alldeles för många så kallade problemhästar, helt i onödan.
Mitt jobb har i många år varit att hjälpa dom här hästarna och deras ägare, och jag vill att många fler ska kunna göra det samma, då lösningen ofta är väldigt enkel, säger Mikkel.

Boken ger varje hästentusiast verktyg att öka sin förståelse för hästar och nå ett partnerskap där både häst och ryttare kan växa och utvecklas som individer.

Verktygen bygger på hästpsykologi och naturlig och effektiv kommunikation, som boken går igenom, steg för steg.

– Alla hästmänniskor jag har träffat drömmer om den friheten och glädjen att kunna rida ut över fälten tillsammans med sin bästa fyrbenta kompis. Och, med den erfarenhet och kunskap som jag haft förmånen att bygga upp, anser jag att det är mitt ansvar att sprida mina verktyg. Jag vet att dom kan bidra till en värld med gladare relationer mellan hästar och människor, säger Mikkel.

Mikkel Oster är aktuell med en uppvisning på Eurohorse 2020 i Göteborg och sin egen Sverigeturné med start i mars hos Göteborgs Galoppsällskap.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.