Bloggen

Camilla-och-Ella-2016Hej!

För er som inte har koll på mig; Camilla Ramfelt McCarthy heter jag. I snart tolv år har jag varit ansvarig utgivare och chefredaktör för Equipage. Det betyder att jag har läst en hel del och förhoppningsvis lagt något av all den kunskapen på minnet. Tänk om jag nu skulle börja dela med mig lite grann…? 🙂

Först och främst vill jag få ur mig en sak – jag är definitivt ingen expert på vare sig hästar eller ridning. Jag har ingen dokumenterad utbildning eller auktoriserad titel inom något i hästbranschen. Visserligen är jag inne på min fjärde häst, har ridit i närmare 34 år och drivit inackorderingsstall i snart tretton år.

Måste jag promt tilldelas en beskrivning skulle den kunna vara: ”Tvättäkta amatör med ett ton av erfarenhet som även fungerat sambandscentral för hundratals experter inom ALLT som rör hästar och ridning”.

Trodde bloggarna var en modefluga
Mellan åren 2007 och 2012 ungefär, bloggade både jag och tre av mina medarbetare här på redaktionen. Det var riktigt kul för det mesta, särskilt när det hade hänt något extra roligt som vi ville dela med oss av. Men så en dag kom vi överens om att vi nog hade skrivit klart. (Den avgörande orsaken var att åtminstone jag trodde att bloggarna var på väg att försvinna. Vet inte var jag fick det ifrån…).

Sagt och gjort upphörde vårt bloggande efter fem år. Sedan dess har vi tagit emot massvis med förfrågningar. En del har varit lite trumpna med andemeningen att vi svek våra följare när vi slutade skriva. Men dom allra flesta har försökt uppmuntra oss till att börja skriva igen.

Jag vet inte hur mina kollegor vill göra, men nu fick i alla fall jag plötsligt lust igen… 🙂