Årets Hästrunda närmar sig

När skånska evenemanget Hästrundan öppnade dörrarna för första gången ifjol blev det succé. Nu är tanken att det ska bli ett årligt återkommande evenemang för alla med ett hästintresse, stort som litet och oavsett disciplin. Årets Hästrundan pågår mellan den 13–16 juni.

Hästrundan lockar inte bara hästintresserade i sydöstra Skåne utan även andra nyfikna. Nu är programmet klart för årets Hästrunda och Grand Final.
– Det blir 30 aktiviteter under evenemangets fyra dagar, vissa arrangeras en gång och andra har du flera chanser att prova på, säger Cecilia Henrikson på Destination Häst som är en av aktörerna bakom evenemanget. 

Förebilden för evenemanget var och är fortfarande konstrundan, matrundan osv
En spännande aktivitet är hoppning för käpphästar.

Aktiviteter för alla
Aktiviteter som prova på ridning, öppen gård, käpphästhoppning, öppen bana, gemensamma ridturer, guidningar, riddarspel står på agendan – och mycket mer. En spännande aktivitet är terränghoppning för käpphästar som arrangeras av Öveds Jakt- och Fältrittklubb.
– Käpphästridning är otroligt stort bland barn, och en perfekt aktivitet för alla, det känns kul att ha med en aktivitet i naturen med käpphästar, även det är ju en aktivitet som är bra för hälsan, säger Pernilla Colhag på Destination Häst.

Den 13 juni kl. 8.00 öppnar Djur & Naturbutiken i Lunnarp med specialerbjudande för alla Hästrundan-besökare. Det är startskottet på årets evenemang som sen pågår fram till 16 juni kl. 17.00 när dom sista aktiviteterna stänger. Läs mer »

Hästrundan arrangeras av föreningen Hästrundan Österlen och grannar som bildades som ett samarbete mellan Leaderprojektet Destination Häst och företag och föreningar i sydöstra Skåne.

En nyhet bland årets aktiviteter är träning för ryttare som arrangeras både av Haleness/Valleröds Gård och BM Hälsa Österlen.

Foto » Cecilia Henrikson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.