Äntligen gills ridning som friskvård!

Idag är enligt “formlerna” årets deppigaste dag. Men dessa uträkningar får nog göras om. Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen står det nu nämligen klart att även ridning ska omfattas av friskvårdsbidraget. Det meddelar Skatteverket i dag. Äntligen!

En arbetsgivare kan erbjuda sina anställda skattefria förmåner i form av motions- och friskvårdsaktiviteter förutsatt att aktiviteten erbjuds hela personalen.

Tidigare har inte golf och ridning ingått i friskvårdsbidraget eftersom det inte har klassats som enklare form av motion då det bland annat krävt dyrare utrustning.

Först och främst gäller avdraget för dom som rider eller tar lektioner på ridskola. När det gäller personer som tar ridlektioner med egen häst är saken i nuläget oklar.
– Vi måste analysera domen och se hur långt vi kan sträcka ut skattefriheten. Här är det i nuläget mer tveksamt, säger Pia Blank Thörnroos.

Fotnot: Hur Skatteverket ska kunna rättfärdiga ett beslut om att endast ridskoleryttare – och inte privatryttare – ska få ta del av friskvårdspengen följer vi förstås med största intresse…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.