Äntligen är nr 1 på väg!

EQ-COVER-nr-1-16-miniIdag lämnar årets första utgåva av Equipage tryckeriet i Tallin för att ta sig över Östersjön. I början på nästa vecka dimper magasinen ner i våra prenumeranters brevlådor. I tidningshyllorna finns den att greppa först den 23 februari.

Rubriker i detta nummer:
Tre eniga dressyrtränare: Hästen alltid ska gå på tygeln, oavsett gångart. Men det innebär så mycket mer än bara en krökt nacke. En rad stilar kommenteras och ges tummen upp… eller ned.
KG Svensson visar hur vi tar tömmen till hjälp för att komma tillrätta med några vanliga utmaningar i ridningen i den första av tre delar – den unga hästen.
Snart väntar lilla julafton för avelsnördar, nämligen bruksprovet. En titt i kristallkulan visar att vi kommer att favorisera hingstarna som uppvisat gott temperament. Ta del av konkreta knep inför avelssäsongen.
Klinikbesök kostar olika på olika kliniker – frågan är HUR mycket. Equipage har kartlagt priserna för dom vanligaste undersökningarna och behandlingarna på landets jourkliniker.

Beror rörelseasymmetri alltid på hälta och därmed också smärta? Frågan ska nu forskarna försöka ge svar på.
Hästens ansiktsuttryck avslöjar mer än många nog tror. Dom subtila förändringarna i uttrycken går ofta oss människor förbi.

Tempot, vägvalet och en välskolad häst är receptet för en lyckad omhoppning.
– Visst är galoppen påverkbar – men inte i lika hög grad som traven, berättar A-tränaren i dressyr, Kerstin André, när hon in i minsta detalj beskriver galoppen.
Janne Jönsson förklarar hur din hand påverkar hästens rörelse.
Alizée Froment rider svår dressyr – utan vare sig sadel eller träns.

Ridbyxor med silikonskoning blir allt mer populära. Equipage testade marknadens nykomlingar.

Varmt välkommen in i Butiken
Vill du förlänga din prenumeration på Equipage eller teckna en ny? Kul! Om du gör det före 15:00 på måndag (15 feb) hinner du få hem nr 1 i brevlådan. Läs mer här »

Vill du köpa nr 1 – 2016 som lösnummer 69 kr plus frakt 12 kr? Till nr 1 – 2016 i Butiken »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.