Akka ridcenter granskas av Plus i kväll

Akka Ridcenter har flera gånger anmälts av kunder för en rad brister i för både deltagare och hästar. I kvällens avsnitt av SVT Plus granskas det skånska ridcentret.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-27-kl-11-52-30Under augusti och september förra året inkom sex anmälningar till Länsstyrelsen angående Akka ridcenter. Anmälningarna handlade bland annat om lösa hästar och trasiga staket som hästarna kunde skada sig på. En av Länsstyrelsens djurinspektörer gjorde då en kontroll där flera brister uppdagades, bland annat lösa elkablar i hästarnas boxar och en trasig hage.

Föreningen Akka ridklubb, som hyr in sig på ridcentret, har nekats medlemskap i Svenska Ridsportförbundetförbundet. Trots det används förbundets namn i marknadsföringen.
– Det är oerhört sällan vi nekar en förening medlemskap men anläggningen där föreningen befinner sig uppfyller inte våra krav på god hästhållning och säkerhet, säger Kicki Ronnerberg-Bäckman, verksamhetschef på förbundet.

Lena Natt och Dag som är ägare till Akka ridcenter och även är anställd av föreningen Akka ridklubb som hyr in sig i hennes stall, håller inte med om kritiken som riktas mot hennes verksamhet.
– Det är inga fel på min anläggning. Jag beklagar att de påstår det, men här finns inget farligt för varken hästar eller människor.

Inslaget om Akka ridcenter visas i programmet Plus som sänds kl 21:00 i kväll i SVT 1 eller i SVT Play.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.