50 dagar kvar till EM i Göteborg

För första gången någonsin står Göteborg för ett Europamästerskap i ridsport. Aldrig förr har Sverige haft så många medaljchanser. Var med när det händer och heja fram dom svenska stjärnorna under EM i Göteborg 21-27 augusti.

Några av höjdpunkterna i hoppning och dressyr under 2017 års ridsportsvecka:

Hoppning
Onsdagen den 23 augusti innebär start för dom spännande hopptävlingarna på Ullevi. På morgonen går startskottet för den individuella tidshoppningen och dagen därpå inleds laghoppningen med fyra tävlande per lag.
Torsdagens resultat följer med till fredagens tävlingar då lagmästerskapet avgörs i en spännande final och vi får se hur dom svenska hoppstjärnorna står sig i konkurrensen! Kommer det svenska laget att ta hem guldet?
Parallellt med lagmästerskapen pågår det individuella mästerskapet – med final söndagen den 27:e augusti. Den här klassen kommer med största sannolikhet att bli en av EM:s verkliga nagelbitare.

Dressyr
Tisdag och onsdag innebär eldprov för det svenska dressyrlandslaget. Var med och sitt riktigt nära banan när våra allra bästa ryttare tar sig an motståndet i Grand Prix-klassen på Ullevi.
För dressyrälskarna gäller det att vara tillbaka på Ullevi fredag-lördag då dom individuella tävlingarna avgörs. Fredagen ägnas åt Grand Prix Special och på lördagen är det dags för mångas favorit: Kür – det fria programmet till musik. Vi håller såklart tummarna för att flera av dom svenska ryttarna är med i slutstriden.

Europas största talanger tävlar i U25
Nyfiken på framtidens stjärnor? Då får du inte missa U25-klasserna i hoppning och dressyr där unga ryttare från de främsta tävlingsnationerna får chansen att mäta krafterna på legendariska Ullevi.

Köp biljett till EM här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.