3 veckors tävlingsstopp i Stockholm

Ingen har väl undgått utbrottet av den centralnervösa formen av virusabort (EHV-1) i Stockholm och med anledning av det har Svenska Ridsportförbundet och Stockholms Läns Ridsportförbund, i samråd med arrangörerna i Stockholmsområdet, därför infört ett frivilligt tävlingsstopp i Stockholm under dom kommande tre veckorna.

Tävlingsstoppet gäller från den 13 februari fram till 7 mars 2019.

Ridsportförbundet påminner på sin hemsida om att det är allas vårt ansvar att hålla våra hästar friska.
“För att inte utsätta varandras hästar för onödig smitta med sjukdomar finns i alla hästsporter strikta regler för hur sjukdomsfall, misstänkta och konstaterade, ska hanteras. Allt för att eventuell smitta ska hållas så begränsad som möjligt.”

Aktuell information om smitta finns på Travsport.se här »

Hästägarförsäkran i TDB kan inte betonas nog
Tänk på att du varje gång du anmäler din häst till en tävling intygar att den är frisk och inte varit i kontakt med hästar som kan ha smittsam sjukdom. Det är viktigt att smitta inte sprids.

Det här är den hästägarförsäkran du klickar i varje gång du anmäler din häst till tävling via Tävlingsdatabasen:
“Samtidigt intygar du på heder och samvete för varje häst du har anmält att den under de tre senaste veckorna – räknat från denna dag – inte har visat några tecken som kan tyda på smittsam sjukdom, att den under samma tid inte har vistats i ett stall där en smittsam hästsjukdom dig veterligen har förekommit, att den under samma tid inte heller på något annat sätt har varit i kontakt med en häst, som såvitt känt kan misstänkas ha haft eller ha en smittsam sjukdom, att den är erforderligt tränad för tävlingsdeltagande och att den i övrigt såvitt du vet är fullt frisk och att ovanstående också gäller fram till tävlingsdagen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.