Fälttävlan – bara för modiga?

Skulle man kunna påstå att fälttävlan är den optimala disciplinen och formen av tävling? Där du får allt – dressyrens precision, hoppningens kraft och terränghoppningens utmaningar? I senaste numret av Equipage får du träffa en ryttare, Lotta Jacobsson, som tveklöst svarar  ja på den frågan. Men vad krävs egentligen för att kunna börja med terrängdelen?

– För att kunna börja med fälttävlan måste du naturligtvis behärska din häst, säger Ulf. Du ska klara av normal basridning, helt enkelt. Om du behärskar grunderna och vill börja med fälttävlan är det viktigt att du är med på träningar som anordnas av ditt distrikt. Du måste få rätt grundkunskaper.
Ulf tycker inte att hästens ålder har någon betydelse.
– Men det är oerhört viktigt att du får hjälp med att veta hur du bäst rider an på ett hinder – vilket tempo du ska hålla. Det gäller exempelvis att få en känsla för om du måste ta tillbaka hästen innan hindret eller om du kan rida på.
Eftersom terränghindren är fasta är det bra att du hoppar dom olika typerna av hindren under kunnig ledning dom första gångerna.
Läs hela artikeln i nya numret, nr 2 2011, som finns ute i butik nu.
Inlägg från 2011-03-23

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.