Armani Code och Total Hope stannar på Flyinge

PS Flyinge & Partners hingstar blir kvar på Flyinge i ytterligare fem år – så svenska uppfödare får även i framtiden tillgång till ett av världens framgångsrikaste hingstprogram.

– Vi trivs väldigt bra med PS Flyinge & Partners och i år är det extra roligt att vi får ha två bruksprovsvinnare på anläggningen, säger Christina Rosell VD på Flyinge AB.

Det var 2012 som det framgångsrika samarbetet inleddes mellan Flyinge AB och PS Flyinge & Partners och sedan dess har antalet ston på stationen ökat för varje år.

2015 slutade siffran på 400 ston, två av stona tillhörde Flyinge AB. Även på hingstsidan har PS Flyinge & Partners varit lyckosamma och i lördags kröntes den andra bruksprovsvinnaren; Total Hope.

Sedan tidigare står Armani Code, bruksprovsvinnare i hoppning 2013, på stationen.
– Vi har haft fem trevliga år och hoppas på många lika bra år framöver, säger Helena Torstensson, verksamhetschef på PS Flyinge & Partners.

Under de år som gått så har PS Flyinge & Partners hingstar redan hunnit göra ett positivt avtryck i den svenska aveln.
– Vi ser många framgångsrika avkommor i såväl unghästchampionaten som också nu på bruksprovet, det är såklart väldigt roligt för våra uppfödare men också för oss, säger Helena.

PS Flyinge & Partners veterinärkår har också gjort sig ett namn i Sverige. Man har haft hög dräktighet på stona på grund av sina skickliga gynekologiska veterinärer.
– I år kommer vi att ha fyra hingstar på plats i Flyinge, det är Total Hope, Kannatol, Conthinder och Armani Code, avslöjar Helena.

Den stora snackisen under bruksprovet blev Totilas sonen Total Hope.
– Jag kommer själv att utbilda honom på Flyinge under säsongen, berättar hon.

Dessa hingstar kommer stå på Flyinge:
Armani Code född 2009 e. Armitage – Landfriese II
Conthinder född 2011 e. Conthargos – Nintender
Kannatol född 2013 e. Kannan – Stakkatol
Total Hope född 2012 e. Totilas – Don Schufro

Till hela hingstlistan »

Bild: Laila Berglund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.