112-appen hittar till dig

Det ska förstås inte hända – att vi ramlar av hästen och slår oss. Men ibland är olyckan framme och i sämsta fall behöver vi ambulans. Är du då ensam och på uteritt måste du veta var du är för att ambulansen ska kunna hitta dig. Med den nya 112-appen spårar SOS Alarm din exakta position.

SOS Alarm lanserar idag en 112-app. Appen har bland annat tagits fram för att människor ska kunna få snabb, relevant och pålitlig information om akuta händelser som inträffar i ens närhet.

– Det finns många faror och orosmoment i vår omgivning. Appen finns där som en extra trygghet om någonting inträffar. Den ger information i realtid om till exempel en brand eller en bilolycka inträffar i din närhet. Det är en app som du förhoppningsvis aldrig behöver använda – men som kan rädda liv när krisen verkligen är framme, säger Niclas Cholodov, produktägare hos SOS Alarm.

Med den nya 112-appen spårar SOS Alarm din exakta position.

Hjälp till rätt plats
Den som ringer 112 via appen skickar även automatiskt sin position till SOS Alarm, vilket gör det lättare för hjälpen att komma fram till rätt plats. Utan appen behöver den hjälpsökande uppge adress eller beskriva var man befinner sig då SOS Alarm idag inte har möjlighet att positionera hjälpsökande.

– Befinner man sig ute i naturen eller på en bilväg kan det vara svårt att uppge var man är. Genom appen skickas din exakta position automatiskt till SOS Alarm. Med snabbare och mer exakt positionering kan fler liv räddas, säger Niclas.

Appen är gratis och kan laddas ner för iPhone och Android genom App Store och Google Play.

Tips! Titta på den här korta informationsfilmen (ca 1 min), det kan löna sig om olyckan skulle vara framme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.